fbpx
Skip links
ISON - EU projects

Κάντε και εσείς Mindfulness, όπως κάνουν στην Ευρωβουλή!

«Το mindfulness με κάνει καλύτερο άνθρωπο και καλύτερη πολιτικό»

Αυτά ήταν τα λόγια της Petra De Sutter, αντιπροέδρου της Βελγικής κυβέρνησης.

Με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Σχολής Διοίκησης (European School of Administration), αξιόλογα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πήραν μέρος σε διαδικτυακή εκδήλωση με επίκεντρο το Mindfulness.

Η εκδήλωση αυτή ήταν η πρώτη του είδους της και είχε ως σκοπό τη διερεύνηση της συμβολής του Mindfulness στη διαχείριση πολύ κρίσιμων ζητημάτων. Συγκεκριμένα, ειδικοί του Mindfulness και μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συζήτησαν το καθοριστικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει το Mindfulness σε θέματα εθνικής υγείας, πολιτικής, και κλιματικής αλλαγής.

Κεντρικά σημεία της συζήτησης ήταν η θετική επίδραση των πρακτικών Mindfulness στη σωματική και ψυχική υγεία, καθώς και το πώς η συστηματική εφαρμογή τους μπορεί να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα της υγειονομικής περίθαλψης με ταυτόχρονη μείωση του κόστους της.

Επιπροσθέτως, υπογραμμίστηκε ο θεμελιώδης ρόλος του Mindfulness στην προσπάθεια των εθνών να αντιμετωπίσουν τη κλιματική αλλαγή, υποστηρίζοντας πως η αναγνώριση και η ανάπτυξη των εσωτερικών δυνατοτήτων μας μπορεί να οδηγήσει σε αποτελεσματικότερη συλλογική δράση.

Τέλος, οι παρευρισκόμενοι μίλησαν για τον ρόλο του Mindfulness στο ευρύτερο πεδίο της πολιτικής. Συγκεκριμένα, υπογράμμισαν πως η συστηματική ένταξη του Mindfulness στην καθημερινότητα των πολιτικών προσώπων μπορεί να αυξήσει σημαντικά την ενσυναίσθησή τους, οδηγώντας εν τέλει στη λήψη ορθότερων αποφάσεων.

image-5 Κάντε και εσείς Mindfulness, όπως κάνουν στην Ευρωβουλή!

Τα πολυάριθμα οφέλη του mindfulness είναι πλέον αδιαμφισβήτητο γεγονός.

Τόσο επιστημονικοί και ακαδημαϊκοί φορείς με μεγάλη επιρροή και γνώση επί της ψυχικής υγείας και ευημερίας (π.χ. American Psychological Association, Harvard Business Review), όσο και διεθνώς αναγνωρισμένες και κορυφαίες συμβουλευτικές εταιρείες (π.χ. McKinsey & Company) υιοθετούν και συστήνουν ανεπιφύλακτα τη χρήση του Mindfulness.

Στην ISON Psychometrica κινούμαστε σε απόλυτη αρμονία και παραλληλότητα με τα νέα δεδομένα και την κορυφή της εφαρμοσμένης επιστημονικής σκέψης.

Τα προγράμματα Total Mindfulness που προσφέρονται από εμάς έχουν ως σκοπό τη δημιουργία και τη καλλιέργεια ανθρώπων και επαγγελματιών με μεγαλύτερη αυτογνωσία, κατανόηση, συμπόνια και, τελικά, διευρυμένη επίγνωση.

Δείτε στους παρακάτω συνδέσμους πώς μπορείτε και εσείς να γίνετε ενεργό μέλος αυτού του πρωτοποριακού κινήματος.

Total Mindfulness Professional Course: https://totalmindfulness.info/course-page-total-mindfulness-pro-seminar/

Total Mindfulness Professional Course: https://totalmindfulness.info/course-page/

ISON Psychometrica: www.ison.gr

Πηγή άρθρου: https://www.themindfulnessinitiative.org/european-parliament-event

Ήταν οι πληροφορίες αυτές χρήσιμες;
ΝαιΌχι
ESPA logo banner EU logo banner EPANEK logo banner