Ψυχομετρικά Τεστ

isontests_logo

Γνωρίστε το ΜΜΡΙ®-2

Το Πολυδιάστατο Ερωτηματολόγιο Προσωπικότητας της Μιννεσότα (MMPI-2®), που διαθέτει κατ’ αποκλειστικότητα η ISON στην Ελλάδα, είναι το κορυφαίο τεστ που χρησιμοποιεί και η NASA για το προσωπικό και τους αστροναύτες της.

Επίσης αποτελεί το πιο συχνά χρησιμοποιούμενο και περισσότερο διερευνθέν εργαλείο (Ψυχομετρικό Εργαλείο)για την αξιολόγηση της ενήλικης ψυχοπαθολογίας στον κόσμο.

Εξετάζει 120 δείκτες της ανθρώπινης προσωπικότητας και συμπεριφοράς, και περιέχει 8 κλίμακες εγκυρότητας οι οποίες εξασφαλίζουν την αξιοπιστία των αποτελεσμάτων.  Δείτε εδώ τη δημοσίευση της ελληνικής στάθμισης.

Το τεστ χρησιμοποιείται:

  • Σε κλινικά πλαίσια, για ακριβή διαφοροδιάγνωση πιθανής ψυχοπαθολογίας 
  • Σε δικαστικά πλαίσια
  • Στην επιλογή προσωπικού, για την αναγνώριση κρίσιμων ψυχολογικών παραγόντων για θέσεις επικινδυνότητας ή ασφαλείας
  • Σε πλαίσια συμβουλευτικής γάμου και οικογένειας

Δείτε την βιβλιογραφία που αναφέρεται στο MMPI- 2 εδώ.

MMPI-2® 1989-2019, 30 χρόνια το εγκυρότερο εργαλείο αξιολόγησης της ανθρώπινης συμπεριφοράς στον κόσμο.

 
 
 
 
 
 
 
MMPI-2
PEQ Logo ISON

Γνωρίστε το PEQ 5.1

Το τεστ προσωπικότητας Personality Evaluation Questionnaire (PEQ), έκδοση 5.1 (PEQ5.1) αποτελεί την πλέον αναβαθμισμένη έκδοση του Ψυχομετρικού Εργαλείου PEQ5.0.

Εκτός των γενικών παραγόντων που εξετάζει, αξιολογεί επιπλέον 30 διαστάσεις της προσωπικότητας και διαθέτει 7 ειδικούς δείκτες εγκυρότητας για την αξιολόγηση της στάσης του εξεταζόμενου κατά τη διάρκεια συμπλήρωσης του τεστ (ύφος παρουσίασης, ενδεχόμενες προσπάθειες αλλοίωσης της εικόνας του).

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα του PEQ5.1 είναι ότι όλες οι κλίμακες του τεστ έχουν θετικό πρόσημο, διευκολύνοντας τη συναγωγή συμπερασμάτων

 
 
 
 
 

Γνωρίστε το CV1V2 

Καθένας από εμάς χαρακτηρίζεται από ένα σύστημα εσωτερικών κινήτρων που καθορίζουν τη γενικότερή μας στάση, συμπεριφορά και προσέγγιση στη ζωή. Το Ψυχομετρικό Εργαλείο τεστ CV1V2 εξετάζει αυτό το σύστημα των θεμελιωδών αρχών του ατόμου.

Συγκεκριμένα, μέσω αυτού του τεστ, το άτομο μαθαίνει ποιες είναι οι βασικές του προτεραιότητες όσον αφορά τις σχέσεις του με τους άλλους ανθρώπους, και ενημερώνεται για τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει τις προκλήσεις της εργασίας και της καθημερινής ζωής.

 
 
 
 
 
 
people
ISON

Γνωρίστε το VIS2 

Στόχος του Ψυχομετρικού Εργαλείου VIS2 είναι να βοηθήσει τους νέους να αποκτήσουν την απαραίτητη αυτογνωσία ώστε να πάρουν τις σωστές αποφάσεις για το μέλλον τους, και να απαντήσουν στην κρίσιμη ερώτηση «τι μου αρέσει να κάνω περισσότερο, και τι λιγότερο;».

Μέσα από μια σειρά 192 ερωτήσεων, το τεστ μεταφράζει τα ενδιαφέροντα των εξεταζόμενων σε επαγγελματικούς τομείς, βοηθώντας τους να παίρνουν ενημερωμένες εκπαιδευτικές και επαγγελματικές αποφάσεις. Το τεστ είναι δυνατό να συμπληρωθεί μεμονωμένα, ή ως μέρος του Ολοκληρωμένου Συστήματος Επαγγελματικού Προσανατολισμού e-mellon.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Όλα μας τα test είναι διαθέσιμα εδώ

ήξερες οτι...

H ISONtests είναι μια πλατφόρμα στο διαδίκτυο που μπορεί να φιλοξενεί κάθε είδους ερωτηματολόγιο και τεστ που πρόκειται να χορηγηθεί σε μεγάλο αριθμό εξεταζόμενων, σε οποιαδήποτε γλώσσα. Η πλατφόρμα μπορεί να παράγει ατομικά αποτελέσματα σε μορφή διαγραμμάτων και αναλυτικών εκθέσεων, τα οποία είναι σε μορφή κατάλληλη για εκτύπωση

 
 

Ακόμα...

Η πλατφόρμα μπορεί να χορηγεί και να επεξεργάζεται αποτελέσματα ερωτηματολογίων κάθε τύπου, όπως multiple choice ή forced choice, να επιλέγει τυχαία λήμματα από δεξαμενές λημμάτων, ή να επιλέγει προοδευτικά τα χορηγούμενα λήμματα σύμφωνα με την Item Response Theory.

 
 

Τελος...

Όλοι οι επαγγελματίες με σχετική εκπαίδευση μπορούν να γίνουν Εξεταστές και να χορηγούν ερωτηματολόγια μέσω της ISONtests. 

Αν επιθυμούν, μπορούν να διαμορφώνουν το περιβάλλον εργασίας τους και να εμφανίζουν το λογότυπο του φορέα τους στο περιβάλλον εξέτασης και τα αποτελέσματα των τεστ. 

Οι ίδιοι οι Εξεταστές επιλέγουν αν θέλουν να δίνουν πρόσβαση στα αποτελέσματα των εξεταζόμενων στους ίδιους ή όχι.

 

Αποκλειστικά στην ISON

Seminars

Στοιχεία επικοινωνίας