Skip links

Υπηρεσίες Outplacement

Τι είναι το Outplacement;

Το Outplacement είναι ένα πρόγραμμα επαγγελματικής υποστήριξης, το οποίο προσφέρεται σε περιπτώσεις λήξης συνεργασίας στους εργαζόμενους που αποχωρούν.

Τα προγράμματα αυτά περιλαμβάνουν ενότητες εξειδικευμένες στη βαθμίδα και τις απαιτήσεις του επαγγελματία τον οποίο αφορούν, καλύπτοντας τις ιδιαίτερες απαιτήσεις ανώτατων στελεχών μέχρι τις ανάγκες ομάδων προσωπικού με βασικά προσόντα.

Ο πυρήνας του προγράμματος Outplacement είναι η υποστήριξη του συμμετέχοντα στα στάδια της αναζήτησης εργασίας, συναισθηματικά αλλά και πρακτικά, παρέχοντας συμβουλευτική και υποστήριξη στα επόμενα βήματα του εργαζόμενου.

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙ
30+
Χρόνια Λειτουργίας
25+
Εταιρείες μας έχουν εμπιστευθεί

Γιατί το Outplacement είναι σημαντικό;

Για τους οργανισμούς

Εξομαλύνεται η μετάβαση στη
νέα εποχή

Κατοχυρώνεται η φερεγγυότητα
του εργοδότη στους πρώην
εργαζομένους

Προστασία του ηθικού και της
παραγωγικότητας των
εργαζομένων που παραμένουν

Για τους εργαζομένους

Υποστήριξη κατά τη διάρκεια της
μετάβασης μέχρι το επόμενο
βήμα της καριέρας τους

Εξέλιξη με τη βοήθεια ειδικών για
την διαχείριση της ολοένα και
πιο περίπλοκης αγοράς εργασίας

Γρήγορη επανένταξη στο εργατικό
δυναμικό

Ποια είναι τα βήματα του Outplacement;

ΑΤΟΜΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΣΥΜΒΟΥΛΟ

Οι Σύμβουλοι σταδιοδρομίας μέσα από τις ατομικές συναντήσεις θα διευκολύνουν το άτομο να αποδεχθεί τη νέα κατάσταση, να θέσει στόχους και να σχεδιάσει τα βήματα που θα ακολουθήσει για την εύρεση της νέας του εργασίας.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ

Μέσα από τη συμβουλευτική σταδιοδρομίας και τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται για το πρόγραμμα, το άτομο θα συνειδητοποιήσει τις αξίες που καθορίζουν την σταδιοδρομία του, τους επαγγελματικούς τομείς που συνάδουν με τα ενδιαφέροντα και τις κλίσεις του, αλλά και τα δυνατά και αδύναμα στοιχεία της προσωπικότητάς του.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΛΑΝΟΥ ΔΡΑΣΗΣ

Η δημιουργία ενός πλάνου δράσης θα καθοριστεί ώστε να μπει σε εφαρμογή η προώθηση του επαγγελματικού προφίλ και βιογραφικού. Μέσα από το πρόγραμμα οι ενδιαφερόμενοι θα μάθουν τις βασικές τεχνικές αναζήτησης εργασίας και θα προετοιμαστούν για τις συνεντεύξεις που θα ακολουθήσουν. Με αυτόν τρόπο, θα αποκτήσουν τα εφόδια που χρειάζονται για να διεκδικήσουν με αποφασιστικότητα την κατάλληλη για εκείνους εργασία, περιορίζοντας το άγχος και την ανασφάλεια που χαρακτηρίζουν την ανταγωνιστική και ασταθή αγορά εργασίας του σήμερα.

Με την Ison οι εργαζόμενοί σας βρίσκονται σε καλά χέρια

Η ISON είναι η πρώτη ελληνική εταιρεία που ξεκίνησε την εφαρμογή προγραμμάτων Ανατοποθέτησης στην Εργασία (Career Transition, Outplacement), από το 1997. Οι υπηρεσίες της είναι σχεδιασμένες με τέτοιο τρόπο, ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες τόσο των ατόμων που χάνουν τη θέση εργασίας τους, όσο και του οργανισμού που προβαίνει σε μείωση προσωπικού. Για τις μεθοδολογίες που χρησιμοποιεί, επελέγη το 1998 από την τότε μεγαλύτερη κοινοπραξία συμβούλων σταδιοδρομίας του κόσμου.

Εκτός των άλλων, υλοποιεί από το 2000 στην Ελλάδα τα σχετικά προγράμματα της Right Management Consultants, της μεγαλύτερης στον κόσμο εταιρίας που παρέχει ανάλογες υπηρεσίες σε διεθνές επίπεδο και έχει εξυπηρετήσει έργα άλλων αντίστοιχων πολυεθνικών εταιριών.

Η ISON διαθέτει ένα πλέγμα σχέσεων με σημαντικούς φορείς, με τους οποίους συνεργάζεται τόσο σε θέματα τεχνογνωσίας όσο και διεκπεραίωσης έργων. Εκδίδει και διαθέτει κατ’ αποκλειστικότητα στην Ελληνική τα διάσημα ψυχομετρικά τεστ του University of Minnesota και του Harvard University.

Διαθέτει αποκλειστικά δικαιώματα για την Ελληνική γλώσσα σε μεθοδολογίες του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΜΑ). Είναι μέλος του Society for Human Resource Management και χορηγεί τα 450 τεστ των 50 οίκων με τους οποίους αυτό συνεργάζεται.

Για πάνω από 10 χρόνια έχει διεκπεραιώσει στην Ελλάδα, την Κύπρο και άλλες γειτονικές χώρες τα έργα της Challenger, Gray & Christmas, της πρώτης εταιρείας στον κόσμο στη Διαχείριση της Αλλαγής Σταδιοδρομίας, της Right Management Consultants και άλλων διεθνών οίκων που ειδικεύονται στη διαχείριση της αλλαγής.

Εκπροσώπησε από το 1998 στην Ελλάδα τον CFI, τον Διεθνή Σύνδεσμο Φορέων Συμβούλων Σταδιοδρομίας, συμμετέχει στο International Association for Educational & Career Guidance και τον European Association for Career Guidance.

Ήταν οι πληροφορίες αυτές χρήσιμες;
ΝαιΌχι