ΜΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Επαγγελματικός Προσανατολισμός

Το Κέντρο Επαγγελματικού Προσανατολισμού™ (ΚΕΠ™) από το 1991 παρέχει υπηρεσίες εξατομικευμένου Επαγγελματικού Προσανατολισμού σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, σε ιδιώτες και ένα πλήθος φορέων, που περιλαμβάνουν:

– Σχολεία & Φροντιστήρια (Γερμανική Σχολή Αθηνών, Εκπαιδευτήρια Γείτονα, Εκπαιδευτήρια Ζηρίδη, Εκπαιδευτήρια Πλάτων, Διαπολιτισμικό Λύκειο Βαρυμπόμπης, Πουκαμισάς, Άνοδος, Δομή-Δίκτυο, Συνεκπαίδευση, Θεσμός, Προπύλαια, Αρχέτυπο, Πυρσός, Νόηση κτλ)

– Δημόσιους και Ιδιωτικούς φορείς (Τράπεζα Ελλάδος, Εθνικό Τυπογραφείο, Vodafone, Unilever, S&B, Δήμος Βόλου, Δήμος Βριλησσίων, Δήμος Μελισσίων, Περιφέρεια Αττικής κτλ)

– Πανεπιστήμια και Κολέγια (ΑΠΘ, Δημοκρίτειο, ΕΚΠΑ, Οικονομικό, Πάντειο, Πειραιώς, Anatolia, Deree, Frederick, Mediterranean, New York College κτλ)

Το ΚΕΠ™ διοργανώνει συστηματικά εκπαιδευτικά σεμινάρια και εργαστήρια με αντικείμενο τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό
και τη Συμβουλευτική Σταδιοδρομίας, στα οποία έχουν μετεκπαιδευτεί πάνω από 800 Σύμβουλοι, απόφοιτοι ΑΕΙ.

Το ΚΕΠ™ είναι μια δραστηριότητα της ISON Psychometrica.

H ISON είναι μέλος του Διεθνούς Συνδέσμου για τον Εκπαιδευτικό και Επαγγελματικό Προσανατολισμό (AIOSP),εκπροσωπεί στην Ελλάδα τον Παγκόσμιο Σύνδεσμο Φορέων Σταδιοδρομίας (CFI)και ο Διευθυντής της είναι μέλος του ΔΣ τουΕυρωπαϊκού Συνδέσμου για τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό (EACG).

Η ISON κατέχει τα αποκλειστικά δικαιώματα έκδοσης και διάθεσης στην Ελληνική γλώσσα για ψυχομετρικές δοκιμασίες του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και του Πανεπιστημίου της Minnesota.

Πιστοποιηση & Προνομια Φορεων

Η χορήγηση κωδικών χρήσης για το Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Επαγγελματικού Προσανατολισμού e-mellon γίνεται μέσω Πιστοποιημένων Φορέων (Σχολείων, Φροντιστηρίων, ΚΔΒΜ, ΟΤΑ, κτλ.).

Online Συμβουλευτική

Σχεδίασε το μέλλον σου σωστά και σύμφωνα με τις κλίσεις σου, ώστε να έχεις πάντα επιτυχίες!
Για περισσότερες πληροφορίες και για ραντεβού τηλεφωνήστε στο 210 6464711

πρωτοποριακό σύστημα

Το πρωτοποριακό σύστημα e-mellon με 3 ειδικά tests σε βοηθά να ανακαλύψεις τις κλίσεις σου, διερευνώντας τα 3 βασικά στοιχεία που είναι καθοριστικά για τη σχέση του ανθρώπου με την επαγγελματική του δραστηριότητα.

εκπαιδευση Επαγγελματικου Προσανατολισμου

Σε ποιους απευθύνεται; Η εκπαίδευση αφορά Πτυχιούχους Ανθρωπιστικών σπουδών, Οικονομολόγους, Εκπαιδευτικούς, μεταπτυχιακούς σπουδαστές ΕΚΠΑ & ΑΣΠΑΙΤΕ, Συμβούλους, επαγγελματίες του HR.

Η ιστορία του ΚΕΠ

Στο ενεργητικό της καταγράφονται πολλές πρωτοποριακές δραστηριότητες στο χώρο της Συμβουλευτικής Σταδιοδρομίας και του Επαγγελματικού Προσανατολισμού:

– Το 1996 εγκαινίασε τη χρήση ψυχομετρικών εργαλείων για Συμβουλευτική Σταδιοδρομίας, σε όλα τα προγράμματα συνεχιζόμενης κατάρτισης που υλοποιούσε το Υπουργείο Παιδείας (ΓΓΛΕ) σε όλη την Ελλάδα.
– Το 1997 επελέγη ως Έλληνας εταίρος της OIPartners, της τότε μεγαλύτερης κοινοπραξίας Συμβούλων Σταδιοδρομίας στον κόσμο.
– Το 1998 συγκάλεσε στην Ελλάδα το Ευρωπαϊκό συνέδριο των φορέων Συμβούλων Σταδιοδρομίας, όπου λάνσαρε για πρώτη φορά στη χώρα μας τις Υπηρεσίες Επαγγελματικής Μετάβασης (Outplacement) παρουσία του τότε προέδρου της ΓΣΕΕ, του τότε προέδρου του ΕΒΕΑ και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας.
– Το 1999 συνέγραψε για το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο τον πρώτο Οδηγό Επαγγελμάτων με 400 επαγγελματικές μονογραφίες.
– Το 2000 συνέθεσε τις πρώτες μονογραφίες επαγγελμάτων για τον ΟΑΕΔ.
– Το 2001 ανέλαβε την εθνική αξιολόγηση του Ευρωπαϊκού προγράμματος Leonardo da Vinci για τη σύνδεση κατάρτισης-απασχόλησης.
– Το 2002 ανέλαβε το πρόγραμμα PHOENIX Εκπαίδευσης Διαπολιτισμικών Συμβούλων με εκπαιδευτές από την Ιταλία και την Ολλανδία.
– Το 2003 παρείχε εξατομικευμένες υπηρεσίες σε όλους τους μαθητές των πολυπολιτισμικών σχολείων της Αθήνας.
– Το 2004 αξιολογεί τη δραστηριότητα του Γραφείου Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Πειραιά και του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, ενώ εγκαινιάζει συνεργασία με τα Γραφεία Διασύνδεσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και των ΤΕΙ Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Φλώρινας.
– Το 2005 ολοκληρώνει τη συγγραφή των πρώτων μονογραφιών επαγγελμάτων για το Εθνικό Κέντρο Επαγγελματικού Προσανατολισμού.
– Την περίοδο 2006-2008 στελέχη της συμμετέχουν στην εκπόνηση των μελετών που πραγματοποιήθηκαν από το Ινστιτούτο Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Σταδιοδρομίας για τη χάραξη της πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας για τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό.
– Από το 2007 ως σήμερα συμμετέχει σε μια σειρά από Ευρωπαϊκά προγράμματα με αντικείμενο την καταπολέμηση της ανεργίας και την ανάπτυξη Συμβούλων Σταδιοδρομίας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Η ISON έχει επίσης συνεργασίες με το Society for Human Resource Management (SHRM) και το European Association of Management.

Τα βηματα για την διαδικασια του Επαγγελματικου Προσανατολισμου

Δείτε αναλυτικά 

1η Συνέντευξη με Σύμβουλο

Συμπλήρωση τεστ

2η Συνέντευξη με Σύμβουλο

Αρθρογραφία σχετικά με τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό

e-mellon

Επαγγελματικός Προσανατολισμός: Απαραίτητος όσο ποτέ σε έναν κόσμο που αλλάζει

Επαγγελματικός Προσανατολισμός και κορωνοϊός Η πανδημία του κορωνοϊού άλλαξε και συνεχίζει να αλλάζει ριζικά τον κόσμο μας και, μέσα σε αυτόν, τον τομέα της εργασίας. Μας έδειξε πόσο ευμετάβλητος είναι…

Read more
e-mellon

Γιατί ο Επαγγελματικός Προσανατολισμός και η Συμβουλευτική Σταδιοδρομίας είναι σήμερα, πολυτιμότερα από ποτέ;

Γράφει η Μαρία Ρούστα – Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού Η εργασία είναι αναμφίβολα σημαντικό κομμάτι της ζωής μας. Εξασφαλίζει τα απαραίτητα για τη διαβίωση, επιτρέπει την κοινωνική ενσωμάτωση και συμβάλλει στο…

Read more

Ερωτησεις και απαντησεις

H ISON είναι μέλος του Διεθνούς Συνδέσμου για τον Εκπαιδευτικό και Επαγγελματικό Προσανατολισμό (AIOSP) και εκπροσωπεί στην Ελλάδα τον Παγκόσμιο Σύνδεσμο Φορέων Σταδιοδρομίας (CFI). 

Συνεργάζεται από το 1995 και φέρνει κατ’ αποκλειστικότητα στην Ελλάδα τις μεθοδολογίες του διάσημου Ινστιτούτου για την Ανάλυση της Προσωπικότητας και των Ικανοτήτων (IPAT) και στη συνέχεια της PAR, της WPS, της GiuntiOS, καθώς και των Πανεπιστημίων της Μιννεσότα και του Χάρβαρντ.

Το ΚΕΠ παρουσίασε το 1993 το πρώτο ολοκληρωμένο επιστημονικό πρόγραμμα Επαγγελματικού Προσανατολισμού στην Ελλάδα. Από τότε, διαρκώς αναπτύσσει και προσαρμόζει τις υπηρεσίες του, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα της επιστήμης, της τεχνολογίας και του εργασιακού και κοινωνικού περιβάλλοντος.

Τι μου αρέσει;

Το Ερωτηματολόγιο Επαγγελματικών Ενδιαφερόντων αποτελείται από 60 ερωτήσεις.

arr it Για αποκρυστάλλωση των Επαγγελματικών Ενδιαφερόντων

arr it Για να είναι η εργασία μου, κοντά στα ενδιαφέροντά μου

 

Τι μου ταιριάζει;

Το Ερωτηματολόγιο Προσωπικότητας αποτελείται από 90 ερωτήσεις.

arr it Για κατανόηση του εαυτού μου, των ισχυρών και αδύναμων στοιχείων του χαρακτήρα μου

arr it Για να γνωρίζω το επαγγελματικό περιβάλλον που μου ταιριάζει

 

 Τι μπορώ; 

Το Ερωτηματολόγιο Ικανοτήτων αποτελείται από 10 Ομάδες Ερωτήσεων με χρονικό περιορισμό.

arr it Για διασαφήνιση δυνατοτήτων

arr it Για να μπορώ να διοχετεύσω τις δυνατότητες μου στην εργασία μου

Σε βοηθάει να γνωρίσεις καλύτερα τον εαυτό σου και να γίνεις  δημιουργικός, σε μια περίοδο που η δημιουργικότητα, η καινοτομία και η αυτογνωσία αποτελούν ζητούμενα!

Μαθαίνοντας περισσότερα για τις κλίσεις και το χαρακτήρα σου, θα είσαι σε θέση να απαντήσεις πολλές από τις ερωτήσεις που απασχολούν εσένα αλλά και τους περισσότερους συνομήλικους σου!

  • Δεν γνωρίζω με τι θα ήθελα να ασχοληθώ ή τι μου ταιριάζει

  • Έχω πολλές σκέψεις για την επαγγελματική μου πορεία και δυσκολεύομαι να αποφασίσω

  • Αμφιβάλω για τις επιλογές σπουδών που έχουν κάνει

  • Δυσκολεύομαι να παρουσιάσω τον εαυτό μου σε μια συνέντευξη