ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ

Το ολοκληρωμένο σύστημα τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού δίνει τις απαντήσεις.

Online Συμβουλευτική

Σχεδίασε το μέλλον σου σωστά και σύμφωνα με τις κλίσεις σου, ώστε να έχεις πάντα επιτυχίες!
Για περισσότερες πληροφορίες και για ραντεβού τηλεφωνήστε στο 210 6464711

πρωτοποριακό σύστημα

Το πρωτοποριακό σύστημα e-mellon με 3 ειδικά tests σε βοηθά να ανακαλύψεις τις κλίσεις σου, διερευνώντας τα 3 βασικά στοιχεία που είναι καθοριστικά για τη σχέση του ανθρώπου με την επαγγελματική του δραστηριότητα.

Γιατί είναι απαραίτητο το e-mellon®

 • Βοηθάει το νέο να γνωρίσει τον εαυτό του και να γίνει δημιουργικός, σε μια περίοδο που όλα αλλάζουν.
 • Μαθαίνει ότι του χρειάζεται για τις κλίσεις, τα χαρακτήρα και τα ενδιαφέροντά του.
 • Παίρνει τις απαντήσεις για ό,τι τον απασχολεί σχετικά με το εκπαιδευτικό και επαγγελματικό του ενδιαφέρον.

Πώς παρουσιάζονται τα αποτελέσματα από τα τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού;

Ευρωπαϊκά προγράμματα επαγγελματικού προσανατολισμού

Πως γίνεται το πρόγραμμα Επαγγελματικού Προσανατολισμού

1η Συνέντευξη με Σύμβουλο

 • Διερεύνηση απόψεων & αντιλήψεων
 • Εκπαιδευτικά στοιχεία εξεταζόμενου
 • Ερωτηματολόγιο Επαγγελματικών Αξιών
 • Συμπλήρωση εισαγωγικών εγγράφων​
 • Αυτοπεριγραφή
 • Διατύπωση επιθυμιών και τυχόν δυσκολιών​

Συμπλήρωση τεστ

 • Τεστ Ικανοτήτων ​
 • Τεστ Επαγγελματικών Ενδιαφερόντων
 • Τεστ Προσωπικότητας​

2η Συνέντευξη με Σύμβουλο

 • Παράδοση και επεξήγηση αποτελεσμάτων
 • Συζήτηση και συναγωγή συμπερασμάτων
 • Παράδοση αναλυτικής Έκθεσης

Αρθρογραφία σχετικά με τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό

Επαγγελματικος απαραίτητος

Επαγγελματικός Προσανατολισμός: Απαραίτητος όσο ποτέ σε έναν κόσμο που αλλάζει

Επαγγελματικός Προσανατολισμός και κορωνοϊός Η πανδημία του κορωνοϊού άλλαξε και συνεχίζει να αλλάζει ριζικά τον κόσμο μας και, μέσα σε αυτόν, τον τομέα της εργασίας. Μας έδειξε πόσο ευμετάβλητος είναι…

Read more
epaggelmatikos arthro

Γιατί ο Επαγγελματικός Προσανατολισμός και η Συμβουλευτική Σταδιοδρομίας είναι σήμερα, πολυτιμότερα από ποτέ;

Η εργασία είναι αναμφίβολα σημαντικό κομμάτι της ζωής μας. Εξασφαλίζει τα απαραίτητα για τη διαβίωση, επιτρέπει την κοινωνική ενσωμάτωση και συμβάλλει στο χτίσιμο της αυτοπεποίθησης και της ανεξαρτησίας μας. Ενισχύει…

Read more

Ερωτησεις και απαντησεις

H ISON είναι μέλος του Διεθνούς Συνδέσμου για τον Εκπαιδευτικό και Επαγγελματικό Προσανατολισμό (AIOSP) και εκπροσωπεί στην Ελλάδα τον Παγκόσμιο Σύνδεσμο Φορέων Σταδιοδρομίας (CFI).

Συνεργάζεται από το 1995 και φέρνει κατ’ αποκλειστικότητα στην Ελλάδα τις μεθοδολογίες του διάσημου Ινστιτούτου για την Ανάλυση της Προσωπικότητας και των Ικανοτήτων (IPAT) και στη συνέχεια της PAR, της WPS, της GiuntiOS, καθώς και των Πανεπιστημίων της Μιννεσότα και του Χάρβαρντ.

Το ΚΕΠ παρουσίασε το 1993 το πρώτο ολοκληρωμένο επιστημονικό πρόγραμμα Επαγγελματικού Προσανατολισμού στην Ελλάδα. Από τότε, διαρκώς αναπτύσσει και προσαρμόζει τις υπηρεσίες του, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα της επιστήμης, της τεχνολογίας και του εργασιακού και κοινωνικού περιβάλλοντος.

Το Κέντρο Επαγγελματικού Προσανατολισμού™ (ΚΕΠ™) από το 1991 παρέχει υπηρεσίες εξατομικευμένου Επαγγελματικού Προσανατολισμού σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, σε ιδιώτες και ένα πλήθος φορέων, που περιλαμβάνουν:

– Σχολεία & Φροντιστήρια (Γερμανική Σχολή Αθηνών, Εκπαιδευτήρια Γείτονα, Εκπαιδευτήρια Ζηρίδη, Εκπαιδευτήρια Πλάτων, Διαπολιτισμικό Λύκειο Βαρυμπόμπης, Πουκαμισάς, Άνοδος, Δομή-Δίκτυο, Συνεκπαίδευση, Θεσμός, Προπύλαια, Αρχέτυπο, Πυρσός, Νόηση κτλ)

– Δημόσιους και Ιδιωτικούς φορείς (Τράπεζα Ελλάδος, Εθνικό Τυπογραφείο, Vodafone, Unilever, S&B, Δήμος Βόλου, Δήμος Βριλησσίων, Δήμος Μελισσίων, Περιφέρεια Αττικής κτλ)

– Πανεπιστήμια και Κολέγια (ΑΠΘ, Δημοκρίτειο, ΕΚΠΑ, Οικονομικό, Πάντειο, Πειραιώς, Anatolia, Deree, Frederick, Mediterranean, New York College κτλ)

Το ΚΕΠ™ διοργανώνει συστηματικά εκπαιδευτικά σεμινάρια και εργαστήρια με αντικείμενο τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό
και τη Συμβουλευτική Σταδιοδρομίας, στα οποία έχουν μετεκπαιδευτεί πάνω από 800 Σύμβουλοι, απόφοιτοι ΑΕΙ.

Το ΚΕΠ™ είναι μια δραστηριότητα της ISON Psychometrica.

H ISON είναι μέλος του Διεθνούς Συνδέσμου για τον Εκπαιδευτικό και Επαγγελματικό Προσανατολισμό (AIOSP),εκπροσωπεί στην Ελλάδα τον Παγκόσμιο Σύνδεσμο Φορέων Σταδιοδρομίας (CFI)και ο Διευθυντής της είναι μέλος του ΔΣ τουΕυρωπαϊκού Συνδέσμου για τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό (EACG).

Η ISON κατέχει τα αποκλειστικά δικαιώματα έκδοσης και διάθεσης στην Ελληνική γλώσσα για ψυχομετρικές δοκιμασίες του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και του Πανεπιστημίου της Minnesota.

Στο ενεργητικό της καταγράφονται πολλές πρωτοποριακές δραστηριότητες στο χώρο της Συμβουλευτικής Σταδιοδρομίας και του Επαγγελματικού Προσανατολισμού:

 • Το 1996 εγκαινίασε τη χρήση ψυχομετρικών εργαλείων για Συμβουλευτική Σταδιοδρομίας, σε όλα τα προγράμματα συνεχιζόμενης κατάρτισης που υλοποιούσε το Υπουργείο Παιδείας (ΓΓΛΕ) σε όλη την Ελλάδα.
 • Το 1997 επελέγη ως Έλληνας εταίρος της OIPartners, της τότε μεγαλύτερης κοινοπραξίας Συμβούλων Σταδιοδρομίας στον κόσμο.
 • Το 1998 συγκάλεσε στην Ελλάδα το Ευρωπαϊκό συνέδριο των φορέων Συμβούλων Σταδιοδρομίας, όπου λάνσαρε για πρώτη φορά στη χώρα μας τις Υπηρεσίες Επαγγελματικής Μετάβασης (Outplacement) παρουσία του τότε προέδρου της ΓΣΕΕ, του τότε προέδρου του ΕΒΕΑ και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας.
 • Το 1999 συνέγραψε για το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο τον πρώτο Οδηγό Επαγγελμάτων με 400 επαγγελματικές μονογραφίες.
 • Το 2000 συνέθεσε τις πρώτες μονογραφίες επαγγελμάτων για τον ΟΑΕΔ.
 • Το 2001 ανέλαβε την εθνική αξιολόγηση του Ευρωπαϊκού προγράμματος Leonardo da Vinci για τη σύνδεση κατάρτισης-απασχόλησης.
 • Το 2002 ανέλαβε το πρόγραμμα PHOENIX Εκπαίδευσης Διαπολιτισμικών Συμβούλων με εκπαιδευτές από την Ιταλία και την Ολλανδία.
 • Το 2003 παρείχε εξατομικευμένες υπηρεσίες σε όλους τους μαθητές των πολυπολιτισμικών σχολείων της Αθήνας.
 • Το 2004 αξιολογεί τη δραστηριότητα του Γραφείου Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Πειραιά και του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, ενώ εγκαινιάζει συνεργασία με τα Γραφεία Διασύνδεσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και των ΤΕΙ Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Φλώρινας.
 • Το 2005 ολοκληρώνει τη συγγραφή των πρώτων μονογραφιών επαγγελμάτων για το Εθνικό Κέντρο Επαγγελματικού Προσανατολισμού.
 • Την περίοδο 2006-2008 στελέχη της συμμετέχουν στην εκπόνηση των μελετών που πραγματοποιήθηκαν από το Ινστιτούτο Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Σταδιοδρομίας για τη χάραξη της πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας για τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό.
 • Από το 2007 ως σήμερα συμμετέχει σε μια σειρά από Ευρωπαϊκά προγράμματα με αντικείμενο την καταπολέμηση της ανεργίας και την ανάπτυξη Συμβούλων Σταδιοδρομίας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Η ISON έχει επίσης συνεργασίες με το Society for Human Resource Management (SHRM) και το European Association of Management.