Άγχος: Το νικάμε μαζί!

logo-we4you
245205779 4440170932743968 9045233054546681242 n

Στις βιωματικές ομάδες μαθαίνουμε καινούριους τρόπους με τους οποίους αλλάζουμε τις αρνητικές σκέψεις και μειώνουμε σημαντικά το άγχος, βελτιώνοντας συνολικά την ποιότητα της ζωής μας.

Γιατί να είσαι στις βιωματικές ομάδες...

Διότι όλοι οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία:

  • να αποφορτιστούν και να ανακουφιστούν από το πιεστικό άγχος που τους επιβαρύνει
  • να εξοικειωθούν με τεχνικές χαλάρωσης, ούτως ώστε να μπορούν να τις εφαρμόζουν στην καθημερινότητά τους
  • να σπάσουν το φαύλο κύκλο της ανησυχίας και να αναπτύξουν νέους ωφέλιμους τρόπους συμπεριφοράς
  • να αναπτύξουν μια θετική στάση ζωής και να ενισχύουν την ψυχική τους ανθεκτικότητα
0 +
Εκπαιδεύσεις/Σεμινάρια
0 +
Εκπαιδευμένοι
0 +
Χρόνια

Δεν είναι η συγκεκριμένη κατάσταση που μας προκαλεί άγχος, αλλά το νόημα που της έχουμε δώσει – ανεξάρτητα από το αν είναι ακριβές ή όχι.

Για περισσότερες πληροφορίες τηλεφωνήστε στο 2106420001 ή στείλτε email στο info@ison.gr.

Είστε ένα βήμα μακριά από την ψυχική σας ηρεμία! 

Outplacement ISON

Συνέντευξη της Ζωής Σιούτη – Κλινική και Συμβουλευτική Ψυχολόγος – για το άγχος και το στρες.

Το στρες και το άγχος είναι συνήθη φαινόμενα στη σύγχρονη εποχή. Πώς το εξηγείτε; Tο στρες και το άγχος είναι συναισθηματικές αντιδράσεις με μία λεπτή διαφορά μεταξύ τους. Το στρες…

Read more
Γραφικά για τεστ και για κείμενα σε site

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του στρες και του άγχους; Η γνώση της διαφοράς αυτής μπορεί να εξασφαλίσει ότι θα λάβετε την βοήθεια που χρειάζεστε.

Υπάρχει μία λεπτή γραμμή μεταξύ του στρες και του άγχους. Και τα δύο είναι συναισθηματικές αντιδράσεις, αλλά το στρες προκαλείται συνήθως από ένα εξωτερικό έναυσμα. Το έναυσμα μπορεί να είναι…

Read more
image 9

Κορονοϊός και Ψυχική Υγεία | Τί κάνουν οι μεγαλύτερες εταιρίες του κόσμου για να προστατέψουν τους υπαλλήλους τους;

Η νέα πραγματικότητα που διαμορφώθηκε μετά το ξέσπασμα την πανδημίας έφερε δραστικές αλλαγές τόσο στον εργασιακό χώρο, όσο και στην προσωπική καθημερινότητα των εργαζομένων. Αυτές οι αλλαγές, όπως για παράδειγμα…

Read more

Είναι δύσκολο να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε για το άγχος της καθημερινότητας

Ο συγκεκριμένος φόβος αυξάνεται διαρκώς τα τελευταία χρόνια λόγω της πανδημίας, καθώς η ασθένεια αποτελεί διαρκώς το επίκεντρο της προσοχής μας. Πολλές φορές ένας σωματικός πόνος ή οποιοδήποτε σωματικό σύμπτωμα ερμηνεύεται ως εκδήλωση κάποιας ασθένειας. Αυτή η ερμηνεία σωματικών εκδηλώσεων ως απειλητικών για την υγεία μας μπορεί να οδηγήσει σε έναν φαύλο κύκλο, στον οποίο όσο περισσότερο ανησυχούμε τόσο αυξάνεται το άγχος και, ακολούθως, επιτείνονται και τα σωματικά συμπτώματα.

Οι σκέψεις που αφορούν το άγχος τείνουν να έχουν καταστροφολογικό περιεχόμενο. 

TRAUMA RESPONSE
273117682 5022278404499417 68590621500014952 n

Ωστόσο, οι σκέψεις αυτές μπορούν να τροποποιηθούν, ώστε να εκπληρώσουν τον πραγματικό τους σκοπό, που είναι η ενίσχυση και η αυτοπροστασία του οργανισμού μας.

 

Έτσι γινόμαστε ικανοί να προστατεύσουμε ουσιαστικά την υγεία μας, χωρίς να χάνουμε τις χαρές της ζωής και χωρίς να αναλώνουμε όλη μας την ενέργεια σε μη ρεαλιστικές σκέψεις οι οποίες, αν αφεθούν ανεξέλεγκτες, καταλαμβάνουν τη ζωή μας και μειώνουν τη λειτουργικότητά μας.

Μείωση του στρεςς

Οι βιωματικές ομάδες θα διεξαχθούν διαδικτυακά, σε «πραγματικό» χρόνο, σε ασφαλή πλατφόρμα τηλεδιασκέψεων

  • Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή 11:00 – 13:00 | 8/15/22/29 Μαΐου. 
  • Ο κύκλος είναι δομημένος σε αυτοτελείς συναντήσεις συνίσταται έτσι ώστε οι συμμετέχοντες να δουν τα οφέλη και να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά το άγχος τους.
  • Τιμή για συμμετοχής για 4 συναντήσεις: 90
4 τρόποι αποφόρτισης 1

Τηλεφωνήστε στο 2106420001 ή στείλτε email στο info@ison.gr.

Αποκλειστικά στην ISON

logo-we4you
DSC 4465F

Εισηγήτρια είναι η κα Ζωή Σιούτη, Κλινική και Συμβουλευτική Ψυχολόγος, με εξειδίκευση στη διαχείριση του στρες, το σχεδιασμό και την υλοποίηση προγραμμάτων προαγωγής ψυχικής υγείας και τη συμβουλευτική ψυχολογία.

Έχει σπουδάσει Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και είναι κάτοχος πέντε Μεταπτυχιακών Τίτλων Ειδίκευσης (M.Sc. και M.Ed.): «Η Επιστήμη του Στρες και η Προαγωγή της Υγείας» (Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών), «Συμβουλευτική Ψυχολογία και Συμβουλευτική στην Εκπαίδευση, την Υγεία και την Εργασία» (Σχολή Επιστημών Αγωγής του ΕΚΠΑ), «Επιστήμες της Αγωγής: Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση Ατόμων με Προβλήματα Προφορικού και Γραπτού λόγου» (Διυδρυματικό – Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας), «Αντιμετώπιση Εξαρτήσεων-Εξαρτησιολογία» (Ιατρική Σχολή – ΕΚΠΑ) και «Διαχείριση Γήρανσης και Χρόνιων Νοσημάτων» (Διυδρυματικό – Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας).