Η σελίδα αυτή δεν είναι διαθέσιμη μέσω του Internet Explorer 6.

H έκδοση 6.0 του Internet Explorer, που χρησιμοποιείτε, είναι ένα πρόγραμμα με πολλά προβλήματα και κενά ασφαλείας και δεν υποστηρίζεται πλεόν απο τα σύγχρονα websites.

Σας συνιστούμε να αναβαθμίσετε την έκδοση του Internet Explorer σε 8.0 ή να χρησιμοποιήσετε κάποιον άλλο εναλλακτικό browser:

Εισαγωγή στην μέθοδο EMDRΕισαγωγή στην μέθοδο EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing)


Στόχος του σεμιναρίου είναι η γνωριμία με την προσέγγιση EMDR με τρόπο θεωρητικό και βιωματικό, όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν στη φιλοσοφική βάση και τις τεχνικές της και να συμμετέχουν σε ποικίλες ασκήσεις.

Η εκπαίδευση απευθύνεται σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας που επιθυμούν να εξοικειωθούν με την σύγχρονη μέθοδο EMDR

Η μέθοδος EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) αποδίδεται στα ελληνικά ως: Απευαισθητοποίηση και επαναπροσαρμογή μέσω οφθαλμικών κινήσεων και οφείλει τη σύλληψή της στην Francine Shapiro.

Είναι μια σχετικά νέα ψυχοθεραπευτική μέθοδος επεξεργασίας τραυματικών εμπειριών που ολοκληρώνεται σε οκτώ (8) στάδια και έχει εξαιρετικά αποτελέσματα σε σημαντικότατο φάσμα διαταραχών.

Ο θεραπευτικός του στόχος είναι να προκαλέσει την ολοκλήρωση της επεξεργασίας «παγωμένων» συναισθημάτων, σκέψεων και αισθητικών εμπειριών (συνήθως εικόνων και σπανιότερα άλλων αισθήσεων), ώστε να οδηγήσει στην τροποποίηση δυσλειτουργικών συμπεριφορών. Μέσα από την θεραπεία επιτυγχάνεται η μετατροπή μίας τραυματικής εμπειρίας από δυσλειτουργική σε λειτουργική, ώστε ο θεραπευόμενος να μπορεί να επαναπροσεγγίζει την τραυματική εμπειρία χωρίς να κατακλύζεται από έντονα αρνητικά συναισθήματα, σκέψεις και/ ή εικόνες που τον οδηγούν σε αποφυγή.

Το EMDR συνθέτει στοιχεία από πολλές θεραπευτικές προσεγγίσεις, όπως η γνωσιακή ψυχοθεραπεία (έκθεση στην ανάκληση του τραύματος, νοερή αντιμετώπιση μελλοντικών καταστάσεων, αξιολόγηση) αλλά και η ψυχανάλυση (ελεύθεροι συνειρμοί), ενώ η χρήση του «διεστιακού ερεθίσματος» (eye movement) θυμίζει την ύπνωση.

Η βάση του  EMDR είναι η χρήση του διεστιακού ερεθίσματος (αρχικά με εναλλασσόμενες οφθαλμικές κινήσεις και στη συνέχεια και με οποιοδήποτε οπτικό, ακουστικό ή απτικό διεστιακό ερέθισμα).

Ο στόχος είναι μ’ αυτόν τον τρόπο ο θεραπευόμενος να βιώνει ταυτόχρονη εστίαση στην ανάκληση του τραύματος αφενός στο «μέσα» και «τότε» (τραύμα) και στο «εδώ» και «τώρα» (ασφάλεια).

Το EMDR έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα αποτελεσματικό στις ακόλουθες κλινικές περιπτώσεις:

  • Τραυματικές εμπειρίες
  • Χρόνιοι πόνοι
  • Αγχώδεις διαταραχές
  • Δευτερογενείς επιπτώσεις από σωματικές νόσους
  • Επιπεπλεγμένο πένθος
  • Ιδεοψυχαναγκαστικές διαταραχές
  • Σεξουαλικές δυσλειτουργίες
Επικοινωνήστε μαζί μας & επωφεληθείτε των εκπτώσεων για έγκαιρη δήλωση συμμετοχής!

Νέα Εκπαίδευση
24 /25 Νοεμβρίου 2012 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΘΗΝΑ
Τηλ: 210 642 0001
Fax: 210 642 4376
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


0
0
0
s2sdefault

Γνωρίστε μας την παρουσία σας