Η σελίδα αυτή δεν είναι διαθέσιμη μέσω του Internet Explorer 6.

H έκδοση 6.0 του Internet Explorer, που χρησιμοποιείτε, είναι ένα πρόγραμμα με πολλά προβλήματα και κενά ασφαλείας και δεν υποστηρίζεται πλεόν απο τα σύγχρονα websites.

Σας συνιστούμε να αναβαθμίσετε την έκδοση του Internet Explorer σε 8.0 ή να χρησιμοποιήσετε κάποιον άλλο εναλλακτικό browser:

Εισαγωγή στη Συστημική ΠροσέγγισηΣτόχος του σεμιναρίου είναι η γνωριμία με την συστημική θεραπεία με τρόπο θεωρητικό και βιωματικό όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να κατανοήσουν τη φιλοσοφία της, να μάθουν τις βασικές τεχνικές της και να συμμετάσχουν σε ποκίλες ασκήσεις.

Η συστημική θεραπεία βασίστηκε στη γενική θεωρία των συστημάτων. Πρόκειται για μια θεωρία η οποία αναπτύχθηκε αρχικά στο χώρο της μηχανικής, για να βρει αργότερα εφαρμογή και σε άλλες επιστήμες, όπως την οικονομία, βιολογία, πληροφορική και ψυχολογία. Η βασική θεωρία των διαφόρων ειδών της συστημικής θεραπείας είναι η αντίληψη και αντιμετώπιση των ανθρώπινων προβλημάτων ως ιδιότητες των κοινωνικών συστημάτων και ιδιαίτερα της οικογένειας, και όχι ως χαρακτηριστικά των ατόμων που απαρτίζουν αυτό το κοινωνικό σύστημα. Ο ψυχοθεραπευτής ασχολείται με τις σχέσεις μεταξύ των μελών της οικογένειας, τις αξίες, μηνύματα, ρόλους, δομή και άλλα στοιχεία που φέρει η παρούσα αλλά και από προηγούμενες γενεές οικογένεια και προωθεί αλλαγές σε ολόκληρο το σύστημα ή σε μέρη του συστήματος.


Θέματα παρουσίασης και βιωματικές ασκήσεις:

  • Διαφορές μεταξύ οικογενειακής θεραπείας και άλλων ειδών ψυχοθεραπείας (ατομική, ομαδική)
  • Εξέλιξη της οικογενειακής θεραπείας
  • Πρώτα μοντέλα και βασικές τεχνικές: Ομαδική διαδικασία και ανάλυση επικοινωνίας
  • Οι βασικές έννοιες της οικογενειακής θεραπείας
  • Κλασσικές σχολές της οικογενειακής θεραπείας: Bowen, βιωματική, ψυχαναλυτική, δομική (structural), γνωσιακή-συμπεριφορική
  • Πρόσφατες εξελίξεις της οικογενειακής θεραπείας (strategic, solution-focused, narrative..)
  • Αξιολόγηση της οικογενειακής θεραπείας
  • Έρευνα

Εισηγήτρια:

Τίνα Σταθοπούλου, συμβουλευτική ψυχολόγος

Η Τίνα Σταθοπούλου έχει μεταπτυχιακές σπουδές στη Συμβουλευτική Ψυχολογία και στη Θεραπεία Ζεύγους και Οικογένειας από το  Chestnut  Hill College, Philadelphia καθώς και στην Πειραματική Βιολογική Ψυχολογία από το University of Tennessee, Knoxville. Έχει πραγματοποιήσει διδακτορική διατριβή στην Πειραματική Βιολογική Ψυχολογία στο  University of Tennessee, Knoxville. Το 2003 κατείχε μεταδιδακτορική θέση στο Ινστιτούτο Έρευνας σε Γνωσιακές Επιστήμες στο  University of Pennsylvania, Philadelphia ενώ το 2004 κατείχε μεταδιδακτορική θέση στο Εργαστήριο Εγκεφαλογράφησης στο Drexel University, Philadelphia.


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λ. Κηφισίας 31 11523 Αθήνα
Τηλ: 210 642 0001
Fax: 210 642 4376
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


0
0
0
s2sdefault

Γνωρίστε μας την παρουσία σας