Η σελίδα αυτή δεν είναι διαθέσιμη μέσω του Internet Explorer 6.

H έκδοση 6.0 του Internet Explorer, που χρησιμοποιείτε, είναι ένα πρόγραμμα με πολλά προβλήματα και κενά ασφαλείας και δεν υποστηρίζεται πλεόν απο τα σύγχρονα websites.

Σας συνιστούμε να αναβαθμίσετε την έκδοση του Internet Explorer σε 8.0 ή να χρησιμοποιήσετε κάποιον άλλο εναλλακτικό browser:

Εισαγωγή στη Gestalt Προσέγγιση

Εξοικείωση με τη προσέγγιση GestaltΣτόχος του σεμιναρίου είναι η γνωριμία με την προσέγγιση Γκεστάλτ με τρόπο θεωρητικό και βιωματικό, όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τη φιλοσοφική βάση και τις τεχνικές της και να συμμετέχουν σε ποικίλες ασκήσεις.

Η ψυχοθεραπεία Γκεστάλτ θεμελιώθηκε από τον Fritz Perls, Γερμανό νευροψυχίατρο, και έχει δεχτεί επιρροές από τη Φαινομενολογία, τον Υπαρξισμό, τη θεωρία του πεδίου του Κ. Lewin, το ψυχόδραμα του Moreno, τη σωματική θεραπεία του W. Reich και την ψυχανάλυση του S.Freud.

Η προσέγγιση Γκεστάλτ  έχει τα  εξής βασικά χαρακτηριστικά:
  1. είναι βιωματική: εστιάζει στο «τι» και  στο «πώς» ενεργεί, αισθάνεται και αλληλεπιδρά ο άνθρωπος με το περιβάλλον του. Αφήνει τον πελάτη να βιώσει και όχι να ερμηνεύσει.
  2. είναι υπαρξιακή: εστιάζει στο «εδώ και τώρα», στοχεύοντας στο να βοηθήσει το άτομο να αναλάβει την ευθύνη της ζωής του και των επιλογών του
  3. είναι φαινομενολογική: δίνει έμφαση στην υποκειμενική αντίληψη του ανθρώπου και  όχι στην ερμηνεία
  4. είναι διαλογική: ενδιαφέρεται όχι μόνο για την εφαρμογή θεραπευτικών τεχνικών, αλλά κυρίως για τη δημιουργία μιας αυθεντικής θεραπευτικής σχέσης μεταξύ θεραπευτή και θεραπευόμενου, μέσα από την οποία θα εξελιχθεί το άτομο.
Στόχος της θεραπείας είναι το να κατανοήσει το άτομο τον εαυτό του (τα συναισθήματα, τις συμπεριφορές του) και το περιβάλλον του, να αναλάβει την ευθύνη των επιλογών του και να ζήσει μια αυθεντική ζωή.

Εισηγήτρια

Αλεξία Τσιλιμπώκου, Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια – Ειδική Παιδαγωγός
Η Αλεξία Τσιλιμπώκου είναι ψυχολόγος ψυχοθεραπεύτρια Gelstalt και ειδική παιδαγωγός.
Σπούδασε ψυχολογία στο πανεπιστήμιο Κρήτης, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγγλία στις Σοβαρές Μαθησιακές Δυσκολίες. Επιπλέον εκπαιδεύτηκε για 4 χρόνια ως ψυχοθεραπεύτρια στην προσέγγιση Gestalt στο Gestalt Foundation. Έχει συνεργαστεί με ιδιωτικά ψυχοπαιδαγωγικά κέντρα και τα τελευταία 5 χρόνια διατηρεί γραφείο στο Χαλάνδρι όπου παρέχει τις ακόλουθες υπηρεσίες: ψυχοθεραπεία παιδιών – εφήβων – ενηλίκων, ατομική συμβουλευτική, ομάδες γονέων, διάγνωση και αποκατάσταση μαθησιακών δυσκολιών.
Εδώ και 2 χρόνια είναι μητέρα της Ιωάννας και ζει πια καθημερινά τις χαρές και τις αγωνίες που έχει το μεγάλωμα των παιδιών.


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λ. Κηφισίας 31 11523 Αθήνα
Τηλ: 210 642 0001
Fax: 210 642 4376
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


0
0
0
s2sdefault

Γνωρίστε μας την παρουσία σας