Η σελίδα αυτή δεν είναι διαθέσιμη μέσω του Internet Explorer 6.

H έκδοση 6.0 του Internet Explorer, που χρησιμοποιείτε, είναι ένα πρόγραμμα με πολλά προβλήματα και κενά ασφαλείας και δεν υποστηρίζεται πλεόν απο τα σύγχρονα websites.

Σας συνιστούμε να αναβαθμίσετε την έκδοση του Internet Explorer σε 8.0 ή να χρησιμοποιήσετε κάποιον άλλο εναλλακτικό browser:

Εισαγωγή στην Προσωποκεντρική Προσέγγιση

Σάββατο 20 & Κυριακή 21 Μαρτίου 2010, 10:00 – 16:00     

Στόχος του σεμιναρίου είναι η γνωριμία με την προσωποκεντρική προσέγγιση με τρόπο θεωρητικό και βιωματικό όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να κατανοήσουν τη φιλοσοφία της, να μάθουν τις βασικές τεχνικές της και να συμμετάσχουν σε ποκίλες ασκήσεις.

Η προσωποκεντρική προσέγγιση ενδιαφέρεται για το παρόν και όχι για το παρελθόν. Τονίζει την προσωπική ευθύνη που έχει το άτομο τόσο για τη διατήρηση των προβλημάτων του όσο και για την αλλαγή της προσωπικότητάς του και των σχέσεών του με τους συνανθρώπους του. Kύριος εμπνευστής της προσωποκεντρικής θεωρίας και ψυχοθεραπείας υπήρξε ο Carl Rogers.

Βασίζεται στην φαινομενολογία, δηλαδή προσπαθεί να κατανοήσει την πραγματικότητα έτσι όπως την αντιλαμβάνεται το ίδιο το άτομο. Πιστεύει οτι ο άνθρωπος έχει μια έμφυτη τάση για αυτο-πραγμάτωση και θετική αυτο-εκτίμηση και θεωρεί ότι η ενδοψυχική σύγκρουση δημιουργείται όταν υπάρχει ασυμφωνία μεταξύ της αυτο-αντίληψης του ατόμου και της εμπειρίας που βιώνει, δηλαδή όταν η εμπειρία που βιώνει το άτομο έρχεται σε αντίθεση με τις αξίες και τις αντιλήψεις του ίδιου.

Στόχοι της προσωποκεντρικής θεραπείας είναι η απελευθέρωση των συναισθημάτων, η σύγκλιση μεταξύ εαυτού και εμπειρίας, η αποδοχή του πραγματικού εαυτού, η αναγνωρίση του προβλήματος και η αυξήση της προσωπικής ευθύνης για το προβλήμα. Για να επιτευχθούν όλα αυτά ο προσωποκεντρικός θεραπευτής θα πρέπει να δημιουργήσει μια αυθεντική (genuine), ενσυναισθητική (empathic) και πλήρους σεβασμού και αποδοχής (unconditional positive regard) θεραπευτική σχέση με τον θεραπευόμενο.


Ενδεικτικές ενότητες του σεμιναρίου:

  • Θεωρία της προσωποκεντρικής προσέγγισης και κύριοι εκπρόσωποί της
  • Βασικές τεχνικές
  • Εφαρμογή της σε άτομα με κατάθλιψη και αγχώδεις διαταραχές
  • Παράδειγμα περιστατικού (case study)
  • Βιωματικές ασκήσεις

Εισηγήτρια:

Έλλη Αυγερινού - Σταματίου


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λ. Κηφισίας 31 11523 Αθήνα
Τηλ: 210 642 0001
Fax: 210 642 4376
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


0
0
0
s2sdefault

Γνωρίστε μας την παρουσία σας